20
Mar
Promo

Novi nivo luksuza u gradnji nekretnina osvaja svet: Saznajte šta su to BRENDIRANI STANOVI i kakve su šanse da ih i Srbija dobije u skorije vreme

facebook messenger viber
Tržište nekretnina u svetu se poslednjih decenija iz godine u godinu menja vrtoglavom brzinom, a svi najnoviji globalni trendovi vrlo brzo stižu i na srpsko tržište. Za razliku od klasičnih stambenih blokova okruženih parkinzima i eventualno parkićem sa decu, kakvi su se gradili tokom dvadesetog veka, stvari danas izgledaju potpuno drugačije.

Promo Ono što nas je najpre osvojilo jesu zgrade u kojima se mnogo polaže na bezbednost stanara i njihovih četvorotočkaša, pa smo tako dobili zgrade koje na ulazu imaju portira, a na podzemnim nivoima parkinge za automobile. Potom smo se oduševljavali idejom kondominijuma, pravih malih zaštićenih oaza u kojima sva briga o funkcionisanju zgrada i njihovoj okolini pada na za to predviđene službe. Ovi kompleksi neretko imaju i svoju teretanu, bazen, spa-centar, prodavnice i druge usluge namenjene isključivo stanarima. Onda su na red došli takozvani „pametni stanovi“, koji su u startu opremljeni tako da mogu da podrže najsavremenije tehnologije, odnosno da svojim životnim prostorom upravljamo glasom ili čak na daljinu.

Promo

Međutim, sada nam iz sveta stiže nešto potpuno novo i jedinstveno – što sadrži mnoge nabrojane prednosti, ali na daleko višem nivou. U pitanju su brendirani stanovi, odnosno konceptualne zgrade, koje su, kako samo ime kaže, nastale u saradnji sa svetski priznatim brendovima luksuznih hotelskih lanaca ili vrhunskim modnim, beauty ili automobilskim brendovima, pa i brendovima nakita. No, sada se sigurno pitate u čemu je prednost brendiranih stanova?

 

 

Znamo da je u svetu nekretnina lokacija najvažnija stvar. Brendirani stanovi su najčešće smešteni na najekskluzivnijim adresama, a sam dizajn, kako spoljašnosti, tako i enterijera, inspirisan je brendom čije ime nose. S obzirom na to da se najčešće nalaze ili u okviru samog hotela ili kao zaseban deo uz njega, ovakvi stanovi svojim vlasnicima nude ugođaj kakav je moguće doživeti isključivo u najelitnijim smeštajima na planeti.

 

Promo

To podrazumeva da su vam u u svakom trenutku dostupne vrhunske usluge, kao da ste u nekom ekskluzivnom resortu – od opuštanja u sauni nakon napornog dana, preko usluga održavanja, do rezervisanja karata za pozorište.

Drugim rečima, brendirani stanovi nude istinski život na visokoj nozi, u kojem ne morate da se brinete ama baš ni o čemu drugom osim o ispunjenju ličnih ili poslovnih želja. Slično životu kakvim su tokom „burnih dvadesetih“ živeli imućni stanari koji iskoristili priliku da kupe jedan od 165 apartmana u kultnom hotel Sherry-Netherland na Petoj aveniji u Njujorku. Samo je danas u pitanju još glamuroznije i savremenije iskustvo.

 

Iako su prvi brendirani stanovi počeli da se pojavljuju sredinom osamdesetih godina prošlog veka, oni su zaista zaživeli tek u u ovom veku. Samo tokom poslednje decenije, njihov broj širom sveta narastao je za više od 160%. Dubai, Majami i Njujork prednjače kao destinacije koje nude ovakav koncept stanovanja. 

No, ni naš Beograd nimalo ne zaostaje za svetom kada su u pitanju brendirani stanovi. Štaviše, zahvaljujući Beogradu na vodi, naša prestonica u svojoj ponudi već ima stanove u brendiranoj zgradi. 

Promo

Za The Residences at The St. Regis Belgrade ste sigurno već čuli. Reč je o luksuznim stanovima koji će se nalaziti u Kuli Beograd. Od prizemlja do 11. sprata u Kuli će biti smešten hotel The St. Regis Belgrade, a od 14. do 39. sprata luksuzni brendirani stanovi.

Promo

Međutim, kako saznajemo, Belgrade Waterfront će uskoro lansirati i ekskluzivne The Bristol Residences Belgrade brendirane stanove. Reč je o rezidencijalnoj zgradi koja će se nalaziti tik pored rekonstruisanog legendarnog hotela Bristol u Karađorđevoj ulici. I hotel i brendirani stanovi odisaće romantičnim duhom starog Beograda i to će biti glavna nit koja ih spaja.

Naravno, baš kao i u svetu, i stanari beogradskih brendiranih stanova moći će da koriste pogodnosti hotela, a samim time, život u ovakvim zaista luksuznim stanovima biće podignut na daleko viši nivo od svega na šta smo navikli.