27
Sep

SAVETI: Kako da od malog kupatila napravite funkcionalno kupatilo

Malo kupatilo – mali prostor koji zadaje velike glavobolje. Ipak ne mora da bude tako, postoje načini kako da svoje malo kupatilo vizuelno učinite većim i potpuno funkcionalnim:

 

 

 

 

 

 

 

 

Birajte svetle boje
Za mala kupatila pravi je izbor keramika svetlih i pastelnih tonova (bela, bež, svetlo siva itd) jer te boje prostoroji daju osećaj prostranosti i daju joj neku smirujuću notu.  

bathroom3501553-960-720.jpg

Dobro osvetljenje
Potrudite se da vaše kupatilo ima sve što više prirodnog svetla jer svetlo uskom prostoru pruža širinu i čini prostoriju prijatnom, ukoliko to pak nije moguće izaberite kvalitetnu rasvetu bele ili žute boje.

Elementi po meri
Da bi prostor što više iskoristili napravite elemente po meri za kupatilo. Izaberite na primer ugradni vodokotlić em što ćete uštedeti više prostora, em će prostor izgledati lepše. U zidovima možete napraviti male niše koje ćete iskoristiti za razne sitnice. Takođe prostor ispod labavoa možete iskoristiti za korpu za vaš. Police od poda do plafona su takođe idealno rešenje za mala kupatila, samo vodite računa da neki delovi budu zatvoreni. 

modern3279597-960-720.jpg

Umesto kade – tuš kabina
Koliko god voleli kadu ona baš nije idealno rešenje za malo kupatilo. Kada razmišljate o uređenju kupatila najbolje u startu da se odlučite za tuš kabinu. Pošto su zadnjih godina tuš kabine jako popularne neće biti nikakav problem pronaći neku po vašem ukusu, a ukoliko ipak ne nađete uvek se možete odlučiti za varijantu zidane tuš kabine.
Bonus trik – umesto zavese ili standardnih tuš vrata postavite staklena vrata bez ivica – duže traju, vizuelno otvaraju prostor i dodaju vrednost vašem domu. 

interiorkamarmandihematruangpjtena.jpg

Podignite stvari sa poda
Što je vaš pod vidljiviji prostorija će delovati prostranije, možete čak postaviti i konzolnu Wc šolju i umivaonik kako bi vizuelno prostor izgledao veći. 

Sve nepotrebne stvari izbacite
Ukoliko je vaše kupatilo premalo za sve one sitnice koje ne koristite svakodnevno, naš predlog je da ih izmestite van kupatila odmah pored vrata ili što bliže ulazu u kupatilo. 

bathroom2752475-960-720.jpg

Iskoristite naše predloge i uz malo mašte možete uživati u svom malom ali funkcionlanom kupatilu.

Najčitanije iz magazina
Vidite više