05
Jun

Kada je idealno vreme za iznajmljivanje stanova

Tokom juna i jula meseca vreme je kad se u Beogradu i svakom univerzitetskom gradu može najpovoljnije i najbrže iznajmiti stan. To je period kada jedni studenti odlaze a sledeća grupa upravo tada traži stanove za septembar i oktobar. 

Kao i svake godine, ovo je period kad studenti napuštaju rentirane stanove, pa je na tržištu stanova ponuda veća nego inače, ali su i cene za nijansu povoljnije, pa nije loše iskoristiti priliku.

Definitivno, najviše se traže stanovi koji se nalaze u krugu Slavije, duž Bulevara Kralja Aleksandra zbog blizine fakulteta, i naseljima koja su relativno blizu fakulteta.

Kada je cena u pitanju, uglavnom se traže stanovi za 150 evra po osobi, ali takvi stanovi se ne mogu naći u centralnim beogradskim opštinama, kao što su Vračar i Savski venac, već samo sobe. Ukoliko studenti žele samostalno da žive, na raspolaganju imaju stanove u naseljima poput Mirijeva, Karaburme, Borče, Medakovića, Vidikovca, gde mogu iznajmiti stanove do 200 evra, što je prihvatljivo za mnoge od njih.

Ukoliko, ipak, studenti insistiraju da stanuju u centru grada, moraju da obrate pažnju na osnovne uslove. Ako je stan na višim spratovima da li ima lift, ukoliko se radi o adaptiranom potkrovlju da li ima klimu i da li dihtuju krovni prozori, proveriti u svakom stanu da li radi grejanje i da li im se isplati da ga plaćaju tokom cele godine.

Stanove možete lako da pretražujete čak i kada ste u pokretu, na svom mobilnom telefonu, ili tablet uređaju, pomoću aplikacije Nekretnine.rs za iOS ili Android u zavisnosti od toga koji uređaj koristite - Obe aplikacije su potpuno besplatne!