');
14
Feb
Dan zaljubljenih
RAS Srbija

Dan zaljubljenih na NAJROMANTIČNIJIM mestima u Srbiji

facebook messenger viber
Nije uvek neophodno otići van granica svoje zemlje da bi se spoznale prirodne lepote.

Srbija ima divna romantična mesta do kojih možete otputovati sa vašom voljenom osobom. Ne samo da ova prelepa mesta  nisu daleko, već odišu romantikom pogotovo u zimskom periodu. 

Do ovih mesta možete otići i samo na par dana, ukoliko vam je tako zgodnije pa obavezno uzmite u razmatranje vikend izlet na destinacijama koje ćemo vam u nastavku teksta predstaviti. S obzirom na to da je ovaj ceo predstojeći vikend u znaku dana zaljubljenih ovo je savršena prilika da obradujete voljenu osobu i sebe romantičnim putovanjem. Neke destinacije su dar prirode, neke sadrže istorijske znamenitosti, a neizbežan je etno turizam koji je divan i zimi pogotovo za parove.

Novi Sad – savršen za šetnju i uživanje

Novi Sad  se nalazi na 94 km od Beograda. Brzo stižete u ovaj divni grad koji u zimskom periodu bude magično osvetljen sa glavnom ulicom prepunom ponude pića, kolača i domaće radinosti. 

Mnogi su u potpunosti (i sa pravom) omađijani ovim gradom. Verujemo da je tako sa razlogom. 

Pogledajte ponudu u varijanti stan na dan koji možete iznajmiti ukoliko želite da provedete vikend u Novom Sadu:
STAN NA DAN NOVI SAD

 

Gde god da prošetate oseća se posebna energija. Uz to kada dodamo i karakteristične ulice, ne vidimo razlog da se neko ne zaljubi u Novi Sad.  Za početak, posetite Stari grad. Uživajte u šetnji i pogledajte Gradsku kuću koja je ogledalo renesanse. 

Pomenuli smo štandove koji  su prepuni u zimskom periodu. Najviše su skoncentrisani na Trgu slobode i odavde je savršen pogled na rimokatoličku crkvu Ime Marijino. Opšte je prihvaćeno da je ovo katedrala ali je zapravo u pitanju rimokatolička  crkva. 

Nemojte zaboraviti zimsku idilu Ledena šuma koja se nalazi u Dunavskom parku u kojoj se možete klizati. 

RAS Srbija Novi Sad tvrdjava

 

Naravno, simbol Novog Sada, odnosno Petrovaradinska tvrđava je nešto nezaobilazno kada je u pitanju poseta Novom Sadu. Petrovaradinska tvrđava je prelepa zimi, a pogled na Pijani sat upotpunjuje romantični doživljaj.

Romantični Zlatibor je simbol zimske idile

Zlatibor je tokom čitave godine popularan. Ipak je zimi posebno magičan za idealno provedene trenutke sa voljenom osobom. Možete i skijati ili se sankati. 

Poseban ugođaj jesu zlatiborski restorani sa svojim sjajnim specijalitetima. Čuvene zlatiborske specijalitete nemojte nikako propustiti. 

Pogledajte ponudu stanova na dan na Zlatiboru i uživajte na ovoj popularnoj planini:
STAN NA DAN ZLATIBOR

 

Bitno obeležje ove planine jeste i nadaleko poznata Stopića pećina. Kroz nju protiče Trnavski potok. Uvek pri obilasku pećine možete računati na vodiča, a za pojedinačni ulaz je potrebno da izdvojite 250 dinara. Zlatibor obiluje i seoskim turizmom. 

RAS Srbija zlatibor

 

Na 20ak kilometara se nalazi Gostilje. Ovde se nalazi vodopad  koji pada sa 20 metara. Gostiljski vodopad zimi možete posetiti do nekih 17h i ulaz je 150 dinara. Predivno je iskustvo, posebno ukoliko ovaj vodopad posećujete udvoje.

Zrenjanin nudi romantičan vikend u etno selu Tiganjica 

Za početak , ukoliko se opredelite za ovu trasu možete očekivati divno provedeno vreme  prepuno savršenih zalogaja sa ukusom srpske kuhinje. Etno selo Tiganjica pruža odličan ugođaj uz pregršt hrane, pića i muzike. Voljenoj osobi i vama je u Zrenjaninu zagarantovan dobar provod. 

Nećete verovati da je ovakvo mesto tako pristupačno i tako blizu. Kada završite sa posetom ovom etno selu da biste upotpunili romantični dojam, savetujemo vam da se zadržite  u Zrenjaninu. Prošetajte ulicama ovog divnog grada i pojedite neki od preukusnih kolača u centru grada.

Neizostavna i magična Fruška Gora

Uvek je lepo vreme provedeno u prirodi. Odlazak na Frušku Goru može biti divan romantični odmor. Fruška Gora obiluje crkvama i jezerima. U kom god pravcu da krenete, nećete pogrešiti.  Krušedol je čuveni manastir koji možete videti, tu su u blizini takođe i manastiri Gala i Mala Remeta. Nakon šetnje po zimskom danu, sebi i voljenoj osobi možete prirediti spa tretmane u nekom od poznatih hotela.  

RAS Srbija Fruska gora

 

Divčibare – prelepa priroda za romantičan vikend nadomak Valjeva

Zimi su planine proverena romantična mesta. Divčibare ima prelepu prirodu i najpopularnije je gradsko naselje. Nalazi se pod okriljem planine Maljen. Na Divčibarama ćete udisati izuzetno čist vazduh i moći da uživate na stazama namenjenim za šetnju. 

Centar jeste sve sređeniji pa nemojte brinuti da nećete naći prodavnicu koja vam je potrebna. Ovo ne znači da su Divčibare izgubile svoju draž. Jako blizu centra se nalaze polja prepuna lekovitog bilja, mnogi mostovi od drveta su neodoljivi za savršenu fotografiju na zimskoj idili. 

Kada završite sa šetnjom toplo vam preporučujemo da ručate  u sjajnim restoranima od kojih su neki veliki kompleksi gde možete i prenoćiti. Ponuda je raznovrsna kada je smeštaj u pitanju ali i kada je u pitanju hrana koja je u ovim restoranima preukusna.

RAS Srbija Divcibare

 

Gamzigrad - zimski dragulj Zaječara

Nemojte puno razmišljati da li Gamzigrad treba posetiti. U pitanju je arheološko nalazište koje se nalazi nedaleko od Zaječara. Ovom posetom možete steći bolji uvid u divna mesta Srbije koja imaju istorijski i kulturni značaj. Ovo nalazište se odnosi na antičku rimsku carsku palatu koja je bila rezidencija rimskom caru Gaju Valeriju Maksimilijanu Galeriju. I zima može biti čarobna na ovom mestu ukoliko nije potpuno pokrivena snežnim prekrivačem. Kada posećujete carsku palatu, bitno je da možete videti mozaike na podu. 

Nakon što obiđete nalazište savetujemo vam da krenete put Gamzigradske banje na relax tretman. Ovaj ugodjaj možete upotpuniti posetom Zaječaru. Tokom zimske šetnje možete da posetite i Nacionalni muzej i crkvu Presvete Bogorodice, a kako biste imali mogućnost  potpunog odmora i uživanja savetujemo vam i da prespavate u Zaječaru.

Nacionalni park Tara ima najlepše krajolike u opštini Bajina Bašta

Iako Srbija ima prelepe planine samim tim i vidikovce moramo se složiti da nigde ne postoji vidikovac kao u Nacionalnom parku Tare. Ovo je jako poznata planina i obiluje sa preko 1100 vrsta biljaka. Samim tim je planina koja je ubedljivo ispred drugih planina po teritoriji koja je pod šumom. 

Na Tari možete provesti divan romantični odmor. Ušuškana pod okriljem Bajine Bašte, Tara ima najpoznatije i najlepšte vidikovce. U pitanju su Oluša, Banjska stena, Crnjevsko, Sjenič. Zimi možete obilaziti ova mesta šetajući planinarskom stazom. 

RAS Srbija Tara

 

Dosta je i drugih znamenitosti koje je lepo posetiti. U pitanju je manastir Rača za početak, a naravno tu je i sjajna porodica koja se bavi etno turizmom u mestu Kaluđerske Bare. Ne zaboravite i poznati Drvengrad. 

Nećete pogrešiti šta god da rešite da pojedete u restoranima na Tari. Možete jesti i ribu koja je preukusna. Ipak se posetioci uvek okrenu ka domaćim specijalitetima u vidu heljdopite, kajmaka, domaćeg pršuta i kobasica. Takođe posetioci vole da probaju i domaću rakiju i vino.

Bečej je vojvođansko blago

Fantast dvorac je prelepo zdanje i blago Vojvodine. Odiše svojom mističnošću i romantizmom. 

Uživaćete u poseti ovom velelepnom dvorcu koji se nalazi u Bečeju. U narodu je ovaj dvorac poznatiji pod nazivom Dunđerski. Posebno je postao popularan nakon snimljene serije Santa Maria Della Salute o ljubavnoj priči izmedju Laze Kostića i Lenke Dunđerski. Dvorac je izdradjen po želji veleposednika Bogdana Dunđerskog. Bogdan je bio član najimućnije porodice Vojvodine u 20. veku. 

Pročitajte još korisnih tekstova:
SAZNAJTE SVE O KOPAONIKU
VIKEND BEG IZ GRADA - BANJE U SRBIJI
VIKEND BEG IZ GRADA - VIKENDICE BLIZU BEOGRADA

 

Fantast je prelep dvorac koji vam zimi nudi mogućnost da se šetate kao i da se vozite sankama. Fantast čine dvorac, ergela, mali kaštel, park sa jezerom i kapela gde Dunđerski počiva. Ovaj bajkovit utisak vam samo Fantast može omogućiti. Ovde je moguće i ručati. Savetujemo vam da probate čuvenu fantast šniclu i naručite neko od lokalnih vina koje je u ponudi. Kao dezert, oboriće vas sa nogu preukusna štrudla. Romantičan provod je više nego zagarantovan u Fantastu.

Gde god da odsednete, verujemo da će to biti prijatno i nezaboravno iskustvo za vas i vašu voljenu osobu. Savetujemo vam da razmislite o mestu koje biste želeli da posetite i garantujemo da za koje god od navedenih mesta da se opredelite , definitivno nećete pogrešiti.