');
16
Nov
zemun
RAS Srbija

Zašto su stanovi u ovim delovima Zemuna SVE TRAŽENIJI?

facebook messenger viber

Beogradsko naselje koje se smatra „gradom u prestonici“ jeste Zemun. Karakteriše ga potpuno jedinstven način života, savršeni predeli i ambijenti koji su odlični za svakodnevnicu pojedinaca i porodica. Podlokacije u Zemunu daju raznolike mogućnosti za kupovinu ili iznajmljivanje stanova, kako u pogledu cena kvadrata i stanarina, tako i prema drugim dostupnim sadržajima. 

Zemunski delovi koji su atraktivni za stanovanje jesu: Gornji grad, Galenika, Zemun polje, Meandri, Kalvarija i čuveni centar Zemuna. Svaki od navedenih delova ima svoju „priču“ i određene pogodnosti za život – rad, putovanje i razonodu. U nastavku teksta biće predstavljeni ključni delovi Zemuna i njihove karakteristike za život. 

Pogledajte ponudu svih stanova na prodaju i za izdavanje u Zemunu:
PRODAJA STANOVA ZEMUN
IZDAVANJE STANOVA ZEMUN


Centar Zemuna kao pogodna lokacija za kupovinu nekretnine

Zemun je poznat kao centar raznolikih i brojnih saobraćajnica, kao i odvijanja mnogih biznisa, društvenog i kulturnog života. Sam centar spada u istorijski zaštićene regije. Spaja se sa Novim Beogradom, povezan je sa mnogim delovima grada. 

Centar Zemuna nudi dosta stanova za prodaju, kako nove tako i starije gradnje. Uglavnom dominira ponuda stare gradnje, jer je centar Zemuna izgrađen ranijih godina.

Pogledajte cene stanova u centru Zemuna:
PRODAJA STANOVA ZEMUN CENTAR
IZDAVANJE STANOVA ZEMUN CENTAR


Minimalna cena stana za centar Zemuna je 1.500 evra po kvadratu, a većina ponuda za prodaju kreće se na nivou od 1.700 i 1.800 evra za jedan kvadratni metar. Postoje i luksuzne varijante, gde je kvadrat i više od 2.000 evra. Veliki broj stanova u centru Zemuna kao problem ima parking mesto, ali sa druge strane gotovo svi stanovi su opremljeni centralnim grejanjem. Dominiraju zgrade od 4 ili više spratova, koje su opremljene interfonom i sve češće video nadzorom. Ukoliko tragate za stanom za stanovanje, mesečni najam je od 200 evra za manje kvadrature, pa do čak 1500 evra, u zavisnosti od luksuznosti stana i kvadrature.

RAS Srbija zemun


Gornji grad kao deo Zemuna za svakodnevni život

Deo Zemuna koji se nalazi na severnoj strani naselja, uz desnu obalu Dunava jeste Gornji grad

Ovo mesto je posebno po bogatom raznolikom sadržaju i objektima. Tu su tri fudbalska stadiona, fabrike satova i mehanizacije, nekoliko osnovnih škola, jedan dom za studente, škola jahanja, kao i više srednjih i viših škola. Mesto je odlično povezano linijskim gradskim i međugradskim prevozom, nalazi se u blizini Pupinovog mosta ka Borči, blizu je autoputa i dobro je povezan sa ostatkom grada.

Ukoliko vam se dopada Gornji grad, pogledajte ponudu:
PRODAJA STANOVA ZEMUN GORNJI GRAD
IZDAVANJE STANOVA ZEMUN GORNJI GRAD


Gornji grad je pogodno mesto za život, koje ima sve što je potrebno za svačije potrebe. U pogledu cene, Gornji grad ima prilično visoke cene, koje se kreću na nivou od minimalnih 1.400 evra, pa naviše, čak su pojedini stanovi skuplji od onih u centru Zemuna. Prosečno, stanovi se nude okvirno oko 1.650 evra po kvadratu. Popularne lokacije za prodaju stanova su u Banatskoj ulici, Prvomajskoj i drugim, a obično je problem obezbediti parking mesto. U pogledu pronalaska stana za stanovanje, mesečne kirije se kreću od 250 evra za stanove od okvirno 50 kvadrata, uz dodatni trošak električne energije i plaćanje depozita.

Shuterstock (zemun gardos-compressed) zemun

 

Zemun Polje – severozapad Zemuna koji spaja dosta pravaca

Zemun Polje je prigradsko naselje koje se nalazi pored autoputa Beograd - Novi Sad. Spaja veliki broj bitnih saobraćajnica, među kojima su i Batajnica, Nova Galenika, Kamendin i Altina. 

Ovo mesto je bitno industrijsko naselje, u kome se nalazi i verski Hram kneza Lazara, osnovna škola, dečiji vrtić, više različitih instituta, pošta, benzinska stanica, banke, fudbalski klub i trgovinske radnje. 

Zemun Polje krasi i veoma bogat izbor stanova na prodaju:
PRODAJA STANOVA ZEMUN POLJE


Ka Zemun Polju saobraća više gradskih prevoza, kojih je preko 5 i povezuju deo naselja sa Zelenim Vencom, Novim Beogradom i drugim delovima grada. Ovo naselje sastoji se iz dva podnaselja, to su Školsko Dobro na jugu i Kamendin 2, koje je znatno mlađe. U ovom delu Zemuna, moguće je pronaći stanove čija cena se kreće i ispod 1.000 evra po kvadratu, ali uglavnom se radi o toj prosečnoj ceni. Naravno, postoje i „lux“ kategorije za duplo veću cenu.


Meandri – popularna lokacija za stanovanje u Zemunu

Mesto u Zemunu, tačnije podnaselje koje je popularno za stanovanje, jesu Meandri. Dosta ulica je prometno i ispunjeno stambenim objektima, kako stare tako i nove gradnje. Razvijenost saobraćajne i druge infrastrukture učinila je da ovaj deo Zemuna bude dosta atraktivan i privlačan za kupce i tražioce stanova. 

Meandri vas neće ostaviti ravnodušnim kada je ponuda stanova u pitanju:
PRODAJA STANOVA MEANDRI


Postoje i mirnije ulice sa višespratnicama, dostupnim parking mestom i linijskim prevozom. Tu su i pijaca, škola, dečiji vrtić, trgovinske radnje i sve što je potrebno za potrebe stanara i vlasnika stanova. Cena stanova za kupovinu u ovom kraju Zemuna kreće se od oko 1.200 evra, pa do 1.700 evra po jednom kvadratnom metru. Veliki broj zgrada ima pogled na zelene površine i parkove. 

Čuveno brdo gde je Zemun nastao – Kalvarija

Pored Ćukovca i Gardoša, Kalvarija je treće brdo u okviru kojih je smešten Stari Zemun. Nalazi se na jugozapadnom delu posmatrano od centra naselja, i graniči se delimično sa čuvenim Tošinim bunarom na Novom Beogradu. U ovom delu Zemuna mahom dominiraju porodične kuće, posebno u starom delu, a niske zgrade u novijem delu Kalvarije. Istok ovog mesta obogaćen je industrijskim objektima, dok je na zapadu dosta stambenih objekata. 

Pogledajte i ponudu u delu Zemuna pod nazivom Kalvarija:
PRODAJA STANOVA ZEMUN KALVARIJA


Podnaselje Kalvarije je Jelovac, koji je ukrašen renoviranim parkom, dečijim igralištima i terenima i brojnim stambenim zgradama i kućama. Kalvarija je pristupačna u pogledu cene stanova za prodaju, pa se cene kreću uglavnom od oko 1.200 evra po kvadratu, pa do 3.000 evra za luksuznije varijante stambenog prostora. Za izdavanje je moguće pronaći stanove i od oko 200 evra mesečno.

RAS Srbija zemun


Nova Galenika na severozapadu Zemuna je bogata stambenim objektima

Naselje koje je poznato po stambenim zgradama i industrijskim objektima, kao i velikim brojem značajnih puteva, jeste Nova Galenika. Graniči se sa Altinom, Gornjim Gradom, Zemun Bačkom i Goveđim brodom. Povezana je i sa Zemun Poljem i Batajnicom. Karakteristike stambenih prostora se uglavnom vezuju za to da su smešteni na odličnim mestima, gde se nalazi veliki broj parkova u okolini, igrališta i dosta terena različitih sportova.

Nova Galenika je takođe veoma tražena lokacija:
PRODAJA STANOVA NOVA GALENIKA


Linije prevoza koje se kreću ka različitim pravcima – 73, 612, 704, 707 i mnoge druge, povezuju više delova Zemuna i prestonice. Ima ih čak više od 10 u okviru ovog naselja. Kako je od 2009. godine otvorena i osnovna škola, došlo je do naglog porasta cena nekretnina. Povezano je sa rekom koja je udaljena svega 250 metara. U pogledu cena, dostupni su komforni stanovi od 90 kvadrata po ceni od 95.000 evra, što je nešto malo više od 1.000 evra po metru kvadratnom, i ovakvih je svega nekoliko u ponudi. Za najveći broj stanova koji se prodaju, minimalne cene za Novu Galeniku po kvadratu se kreću na nivou od 1.050 evra, preko 1.450 evra, pa naviše, dok je za stanovanje moguće pronaći prostore uz stanarinu između 200 i 300 evra mesečno. To naravno zavisi od kvadrature, opremljenosti, obezbeđenih usluga i slično.

Zemun je spoj velikog broja delova, koji su vrlo pogodni za kupovinu i izdavanje stanova. Veliki deo ponude i tražnje susreće se baš na teritoriji Zemuna gde se nailazi na raznolike cene. 

Svakako, uvek je moguće pronaći stambeni prostor čija cena će biti niža, ali to prati i niži nivo pratećih elemenata – uređenja, parking mesta, načina grejanja i slično. Ono što je sigurno, Zemun je opština prestonice čija naselja daju sjajne mogućnosti za stanovanje i samu kupovinu stana.