');
02
Dec
Hipoteka
privatna arhiva

Kakav stan u Beogradu možete iznajmiti za 200 evra?

facebook messenger viber
Beograd je grad u kojem je najveća potražnja za rentiranjem stanova u odnosu na bilo koji drugi grad u Srbiji. 

U praksi se pokazalo da se manji stanovi mnogo brže izdaju. Ponuda je raznolika ali se sa sigurnošću može reći da se solidan stan može iznajmiti  za cenu do 200 evra. Ova cena najčešće obuhvata garsonjere i jednosobne stanove. 

Pogledajte stanove za izdavanje u Beogradu do 200 evra:
IZDAVANJE STANOVA DO 200e U BEOGRADU

 

Velika potražnja manjih stanova

Sve je veća potražnja stanova sa manjom kvadraturom i gotovo je izvesno da će ovi stanovi „planuti„ čim budu oglašeni za izdavanje. Stanovi male kvadrature su već godinama unazad jako popularni za izdavanje. Iako na prvi pogled deluje da je najbitnije da stan bude u centru Beograda, nije uvek tako. Odabir stana zavisi od potrebe zakupca. Koja je daljina od posla, fakulteta. Koji su objekti u blizini, nekome je bitniji Dom zdravlja, nekome vrtić. Mali stanovi su pogodniji jer sa njima dolaze manje mesečne režije. Uglavnom su manji stanovi pogodni za studente i za parove bez dece. Stanodavci kažu da se jako često dešava da stan izdaju za samo par sati nakon što oglase stan za iznajmljivanje.  

privatna arhiva Mali stan

 

Ukoliko se izdaje pristojan stan uvek bude zainteresovanih za najam. Da bi stan bio brže zakupljen potrebno je da i sam oglas bude jasan, tačan i koncizan. Najbolje je da oglas sadrži autentične i skorije slike stana koji se nudi za iznajmljivanje. Osetno manje se zakupci zainteresuju za stan koji je oglašen bez ijedne slike.  

Ponuda garsonjera do 200 evra

Ukoliko želite garsonjeru na Zvezdari potrebno je da izdvojite oko 150 evra. Takođe je ovoliko potrebno za stan na Karaburmi. Opština Palilula je nešto povoljnija pa se cene garsonjera kreću od 120 do 150 evra.

Pogledajte ponudu garsonjera do 200e u Beogradu na sledećem linku:
GARSONJERE DO 200e BEOGRAD

 

U Zemunu su nešto jače cene garsonjera, mogu se naći za 200 eura i uglavnom nisu u samom centru Zemuna. Garsonjera na Novom Beogradu koja je pristojno opremljena, teško da se može naći ispod 200e. Voždovac, iako ima jaču cenu garsonjera, ima i onih koje se mogu naći po ceni do 200 eura. Još jedna tražena opština je i Stari Grad. Ovde se međutim najam garsonjera kreće od 200 eura.


Gde možete naći jednosobne stanove do 200 evra

Na Zvezdari možete naći jednosoban stan koji se iznajmljuje do 200 eura. Od 150 do 200 evra se kreće cena stanova na Karaburmi, kao i na Paliluli.  Na Novom Beogradu ponuda stanova je uglavnom od 200 evra pa na više.

Ponuda jednosobnih stanova do 200e u Beogradu:
JEDNOSOBNI STANOVI DO 200E BEOGRAD

 

Na Voždovcu se može naći stan počev od 170 eura. Opremljene stanove po ovoj ceni možete naći i na opštini Čukarica, tačnije na Banovom brdu. 


Koliko treba izdvojiti za najam dvosobnog stana

Stan veće kvadrature, a opet cene do 200 evra se može naći na Zvezdari, Karaburmi, Paliluli i Voždovcu. U pitanju su stanovi solidne opremljenosti, ali stanovi koji su udaljeni od centra.

Dvosoban stan do 200e u Beogradu? Moguće je:
PONUDA DVOSOBNIH STANOVA U BEOGRADU DO 200e

 

Postoji mogućnost pronalaska povoljnog stana, do 200 evra, na opštini Rakovica. Neki od ovih stanova mogu biti i u okviru kuće. 


U kojim mesecima počinje veća potražnja stanova do 200 evra

Smatra se da je mesec septembar „udaran“ kada je zakup stana u pitanju. Uglavnom je to potražnja od strane studenata. Mudro bi bilo stan potražiti i pre septembra jer su tada nešto niže cene i veća je ponuda stanova. Meseci koji su u stagniranju su od januara do maja, ali ima i onih koji to trenutno „zatišje“ koriste kako bi iznajmili stan po svojoj meri ili kako bi promenili trenutni stan. U junu počinje potražnja i intezitet raste sve do kraja oktobra, nekad i novembra.

privatna arhiva Stan pokrivalica

 

Mada, najveća potražnja je, po jednom istraživanju, upravo u avgustu i tada se beleži preko 50 posto veća posećenost sajtovima preko kojih mogu zakupiti nekretninu. Potražnja opada negde u novembru i tako je tokom zime negde opet do narednog juna.  Potražnju mahom „diktiraju“ studenti jer je veliko interesovanje u periodu kada startuju predavanja pa studenti tada već uveliko traže kako bi obezbedili krov nad glavom.

Faktori koji najviše utiču na cenu stana

Na cenu stana najviše utiču naredni faktori: lokacija, kvadratura i mesečni troškovi održavanja. Nakon pregledanog oglasa se stupa u kontakt sa stanodavcem kako bi se dobilo što više informacija o stanu. Najčešće se polazi od pitanja koje je vezano za grejanje. Da li je centralno, koji su troškovi infostana, sagleda se celokupna slika komunalija i dodatnih troškova poput interneta i kablovske televizije. U poslednje vreme, zakupci se sve češće opredeljuju za stanove bez centralnog grejanja jer nemaju troškove tokom čitave godine. Uglavnom ova odluka ide uz malu kvadraturu stana i to stanova do 200 evra. Kada su u pitanju stanovi u centru grada, ova cena se najpre odnosi na garsonjere. Stan sa većom kvadraturom po ceni do 200 evra mesečno se može naći u širem centru ili na periferiji. 

RAS Srbija beograd

 

Lokacija je faktor koji dosta utiče na odabir stana. Potrebno je proveriti povezanost sa gradom, frekventnost gradskog prevoza i koliko je vremena potrebno da se stigne do potrebne lokacije ili samog centra grada. Nekoliko godina unazad određene lokacije su konstantno tražene. Zemun je sve popularniji jer ima dobru povezanost sa centrom, a gradskim prevozom ne treba vremenski mnogo da se stigne do centra grada. Novi Beograd je, takođe, jako tražena lokacija koja ima bogatu ponudu gradskog prevoza za sve delove grada.

Lokacija koja je takodje tražena je Medaković. Ima dobru povezanost do centra , a i do daljih lokacija. Interesantna je i sve veća potražnja stanova u Borči i Krnjači. Na ovim lokacijama je moguće naći jednosoban pa i dvosoban stan do 200 evra zavisno od opremljenosti istog. 

Pročitajte još korisnih tekstova:
KAKO DA UREDITE IZNAJMLJENI STAN?
IZNAJMLJUJETE STAN - KAKO DA SE OSIGURATE OD NEŽELJENIH SITUACIJA?
KAKO VAM AGENCIJE ZA IZDAVANJE STANOVA MOGU POMOĆI?

 

Studenti se najčešće interesuju za pristojno opremljene garsonjere koje su im u blizini fakulteta ili su dobro povezane gradskim saobraćajnicama. Takve garsonjere su u ponudi od 150 do 200 eura. Dve najpopularnije lokacije za studente su i dalje Slavija  i Bulevar Kralja Aleksandra. Dodatni faktor koji utiče na cenu stana jeste i sama pozicija u zgradi i da li je u pitanju novogradnja ili starogradnja. Ukoliko je stan u suterenu ili potkrovlju, cena je obično nešto niža, opet, sve i u skladu sa tim koliko je stan opremljen i koliko je renoviran ukoliko je u pitanju stara gradnja. Ono što je dodatna predost malih stanova jeste i njihovo kompletno održavanje, a ne samo plaćanje računa. Mnogo je onih koji preko dana jako malo vremena provode u stanu, što zbog radnih obaveza, ali i studenata kojima je manji stan svakako praktičniji jer se jako brzo može srediti. Najveća ušteda kod malog stana jeste u računima. Pored studenata, najčešće, manje stanove traže i zaposlena lica kao i bračni parovi. 


Kako najbrže iznajmiti povoljan stan?

Traženje stana putem oglasa je najstandardniji način da nadjete adekvatnu nekretninu. Pomenuli smo da je najefikasniji oglas onaj gde imate sve informacije i slike. Ranije je način traženja stana podrazumevao isključivo štampu, ali je sada sve lako dostupno i brzo. Pored praćenja oglasa na internetu možete instalirati besplatnu aplikaciju Nekretnine.rs na vašem smart telefonu.

Preuzmite aplikaciju:
ANDROID APLIKACIJA NEKRETNINE.RS
IOS APLIKACIJA NEKRETNINE.RS

 

Putem ove aplikacije u svakom trenutku možete pogledati stanove koji se nude i videti u rekordnom roku sve nove ponude. Dodatna prednost aplikacije se ogleda i u činjenici da možete da aktivrate filtere kao i na sajtu i da vam vaša podešena pretraga uvek bude na dohvat ruke. Postavite da vam ponuda stanova ide od najnovijeg datuma i uvek ćete biti informisani šta je od stanova verovatno još uvek dostupno za iznajmljivanje.