');
05
Dec
dvorište
privatna arhiva

Raste cena prodaje placeva u okolini Beograda

facebook messenger viber
Potražnja placeva u okolini Beograda svakodnevno raste.  Ranije je najveća potražnja za nekretninom bila za užim i širim centrom grada.

Ipak, i kada su u pitanju placevi u okolini Beograda, poslednjih godina se može reći da se potražnja izjednačila za kupovinom. Mnogo je faktora koji na to utiču. 

  • Manja je cena po kvadratu nego recimo u centru Beograda. 
  • Mnogi žele da se sklone od gradske vreve. 
  • Sve je više prodavaca koji nude odlične placeve koji se nalaze na otpilike 10-ak minuta vožnje od Beograda. 
  • Menja se kultura rada i zaposlenja. 
Pogledajte celokupnu ponudu placeva na prodaju:
PLACEVI NA PRODAJU

 

Stoga, cena placeva u okolini Beograda nesumljivo raste, ali ovaj faktor ne utiče na potražnju. 

U nastavku teksta želimo da vas uputimo u cene ara na lokacijama koje su sve traženije, kao i da se osvrnemo na glavne faktore koji su uslovili porast cena placeva u okolini Beograda.

Potražnja placeva u okolini Beograda je umnogome uslovila i cenu ara. Povećana cena placeva u okolini Beograda nije uticala na smanjenje potražnje, jer se kupovina placeva odvija po potrebama samog kupca. Faktori koji su uticali na potražnju placeva u prigradskim naseljima su:

Periferija postaje sve razvijenija

U poslednjih nekoliko godina sve je više tržnih centara koji se namenski grade na periferiji. Ujedno, ta opština dobija i bioskop i više prodavnica za različite potrebe. Činjenica da su okolna mesta danas u boljoj situaciji i da imaju u ponudi i ovakav vid benefita je upravo ta koja opredeljuje kupce da “preseku” i da se odsele u naselje u okolini Beograda.

Pogledajte kakvi placevi su na prodaju u Beogradu i okolini:
PRODAJA PLACEVA BEOGRAD

 

Prodavnice i marketi koje ranije nisu bili dostupni na periferiji i zbog kojih se dolazilo u urbanije opštine, sada postaju pristupačne i stanovnicima prigradskih naselja, što je veliki plus koji je pospešio prodaju placeva u naseljima u okolini Beograda.

Faktori zaposlenja

Bitan faktor koji definiše potražnju nekretnina jeste i sama situacija vezana za poslovne angažmane kupaca. Evo kakvo je stanje po pitanju biznisa i života radnih ljudi u okolini Beograda:

Zaposlenima kojima je radno mesto u prestonici, a kojima su važni aspekti kulture stanovanja koje nudi život u prigradskim naseljima, udaljenost od radnog mesta ne predstavlja toliku prepreku. Mnogi organizovano odlaze na posao i sa udaljenih mesta do Beograda. Bilo da li postoji organizovani javni transport ili ne, uvek postoji solucija da se dele troškovi benzina kada više zaposlenih dolazi automobilom. Mnoga naselja su sve bolje povezana gradskim prevozom i to je naravno jedna od solucija kada je odlazak na posao u pitanju.

Pixabay Kuca na selu

Izvor: pixabay.com

Sa druge strane, sve je više firmi koje odlučuju da sve aspekte poslovanja izmeste van grada. Zajedno sa novootvorenim radnim postrojenjima, raste i broj zaposlenih koji odlučuju da stanuju upravo na toj lokaciji. 

Takođe, u poslednje vreme, mnoge poslove je moguće odradjivati od kuće i, samim tim, zaposleni nije vezan za  jedno mesto. Za sve remote zaposlene koji žele mir i tišinu, selidba van gradske vreve je pun pogodak. U ovom slučaju, sve što je potrebno jeste da se obezbedi jaka i stabilna internet konekcija i bilo koje mesto van urbane sredine može da postane oaza mira, ali i komfora. 

Takođe, sve je više porodica koje se opredeljuju da se sklone iz urbane sredine. Vraćaju se nekim starim vrednostima i pokreću biznis za koji im više pogoduje mirnija sredina. 

Komfornija kultura stanovanja 

Komfor prigradskih naselja za mnoge iz dana u dan postaje željeni način života. Sve ovo privlači kupce da kupe plac na naizgled udaljenoj lokaciji. Svako oceni prema svojim potrebama šta mu najviše odgovara.

Ko je ljubitelj prirode lako se opredeljuje za selidbu. 

Pixabay priroda

Izvor: pixabay.com

Za jedan deo kupaca nekretnina, život u kući ima posebnu draž. To su najčešće kupci koji žele da naprave kuću po svojoj meri i koji cene tišinu i mir koji pruža ovakva odluka. Dok se mnogi opredeljuju za stanove (zbog svojih ličnih potreba i prednosti koje pružaju stanovi), oni koji se opredeljuju za kuće su uglavnom ceo život i živeli u kući i jednostavno se nisu navikli na drugačije uslove koje nudi život u stanu.

Takvi kupci, čak i kada imaju mogućnost da žive u stanu, radije se opredeljuju za kupovinu placa. Drugi, ukoliko rade u Beogradu i navikli su na brži život, biraju nekretnine u samom gradu, ali i dalje traže plac za vikendicu van gradske vreve. 

Cena prodaje placeva u okolini Beograda

Kada su u pitanju placevi u okolini Beograda, ponuda  je raznolika. Možete kupiti plac bez kuće, isključivo gde je samo zemljište. Takođe, veliki broj ponuda uključuje i kuću koja je podložna za veće ili manje renoviranje. Odredjeni placevi imaju već ugradjenu struju, kao i vodu. Postoji mogućnost da se placevi u okolini Beograda kupe i ispod cene, jer postoje prodavci koji su uveliko stambeno obezbedjeni, koji žive u inostranstvu tako da ne žele da ulažu previše napora u prodaju, a postoji i mogućnost hitne prodaje koja u proseku bude i do 30 posto povoljnija. 

Pixabay priroda reka camac

Izvor: pixabay.com

Ukoliko razmatrate kupovinu placa u okolini Beograda, evo kako se kreću cene:

Uzmimo za primer opštinu Grocka. Plac koji se nalazi u Grockoj možete da kupite za 3000 do 5000 hiljada evra po aru. Negde je ponuda placeva jednaka potražnji dok su negde i dosta povoljniji uslovi. Boleč je opština na teritoriji Grocke. Od Beograda je udaljen dvadesetak kilometara. Ima više gradskih prevoza koji vode do Boleča. U Boleču se mogu naći placevi već od 2900 evra po aru.

Na 27 kilometara od Beograda nalazi se Mala Moštanica. U Maloj Moštanici možete naći plac po ceni od 12 000 evra za 20 ari. Na tridesetak kilometara od Beograda nalazi se mesto Baćevac u opštini Barajevo. Cena ara u Baćevcu se kreće od 950 do 1000 eura. Mnogi kupci se opredeljuju za Stepojevac koji je naselje u gradskoj opštini Lazarevac. U Stepojevcu se prodaja placeva kreće već od 500eura. Na pedesetak kilomatara od Beograda je sve traženiji Mladenovac. On je povezan sa Beogradom odličnim i čestim gradskim prevozim. Ponuda je odlična u samom Mladenovcu kao i u njegovim naseljima. Ropočevo nudi prodaju placeva za 300 eura po aru.  Vrčin je naselje u gradskoj opštini Grocka . Može se naći plac čiji će ar koštati oko 1500 eura.

Pročitajte još naših korisnih tekstova:
PLACEVI SVE TRAŽENIJI JER LJUDIMA NEDOSTAJE PRIRODA
VIKENDICE BLIZU BEOGRADA
APARTMANI NA ZLATIBORU

 

Dragoceno je pomenuti i vikend naselje Tranšped koje je 8 kilometara udaljeno od Beograda i nalazi se preko puta prodavnice Ikea na autoputu. Kuće sa placevima se mogu naći od 50000 evra. Kao naselje koje je u blizini Beograda i koje ima dobru ponudu prodajnih placeva je i Leštane. Ovo naselje opštine Grocka nalazi se na okvirno 19 kilometara od Beograda. Povoljna cena ara je u naselju Ritopek koje se nalazi na 29 kilometara od Beograda i nudi odličnu prodajnu cenu placeva počev od 500 eura po aru. Rušanj je naselje opštine Čukarica koje ima ponudu placeva  od okvirno 3000 eura po aru. Ovo naselje se nalazi na 16 kilometara od Beograda. 

Kao još jedna odlična opcija kada je Mladenovac u pitanju jeste i njegovo okolno mesto Babe. Ovo naselje  nudi placeve po ceni od 450 eura po aru. Vinča naselje opštine Grocka se nalazi na 14 kilometara od Beograda, ima dobru povezanost sa gradom i placevi se kreću po ceni od 3000 eura po aru. Poseban bum je napravila sve veća potražnja nekretnina kada je u pitanju Pančevo. Saobraćajnice su dobre i samo Pančevo je na okvirnih 16 kilometara od Beograda.

Na 40ak kilomatara od Beograda se nalazi mesto Debeljača gde je ar 100e , a u delu grada pod nazivom Karaula može se naći plac po ceni ara od 250e. Još jedna lokacija koja je svakako sve popularnija jesu Novi Banovci. Nalaze se na 30ak kilometara od Beograda. Autoputem se u Beograd stiže za 15ak minuta. Placevi se mogu naći po ceni od 2500 eura. Blizina Dunava čini Nove Banovce lepim mestom za pecanje, šetnju ili opuštanje. Pinosava je prigradsko naselje u podnožju Avale locirano na  20ak minuta vožnje od Beograda. Ponude placeva u Pinosavi su raznolike, pa tako za 250.000 evra možete kupiti kuću od 370 kvadrata sa 20 ari placa.