26
Dec

Kako da vaše malo predsoblje izgleda filmski

Predsoblje je važna prostorija u domu svake porodice i ono prvo odaje utisak o vašem stanu i potrebno je da izgleda efektno i prijatno.

Velika je greška ne posvetiti ovom delu stana posebnu pažnju prilikom uređenja.

I ako su predsoblja uglavnom male prostorije one se mogu i te kako lepo urediti kako bi vašem domu pružili potrebnu dozu topline i elegancije.

Za predsoblje važe ista pravila kao prilikom uređenja ostalih prostorija u stanu.

Bitna je boja zidova
Predsoblja su uglavnom mali prostori od jedva par m2 i za bojenje zidova se preporučuju svetlije boje koje će vizuelno proširiti prostor. Mogu se koristiti i tapete jačih tonova sa kojima ćete naglasiti jedan zid na koji ćete okačiti ogledalo ili nosače za odlaganje garderobe.
stepenice.jpg Osvetljenje
Neka prirodna svetlost objasja vaše predsoblje ili pak ukoliko to nije moguće iskoristite neke zanimljive svetiljke koje će vaš hodnik učiniti većim nego što jeste.
podovi.jpg Nameštaj
Iskoristite prostor pametno, za odlaganje garderobe, obuće i raznih sitnica nabavite komode, police i vešalice odgovarajućih dimenzija, izbegavajte kabaste komade nameštaja koji vrlo lako mogu da progutaju prostor. Posebnu pažnju obratite na to kakav cipelarnik birate jer na trištu postoji mnogo onih sa loše iskorišćenim prostorom.
komoda.jpg Pod
Za oblaganje podova koristite neku podlogu koja je otporna i laka za održavanje, stručnjaci najčešće preporučuju keramičke pločice. Celu ovu priču utpopunite nekom stazicom ili tepihom vedrih boja kako bi predsoblju dali potrebnu toplinu.
predsoblje1.jpg