');
21
Feb
sređivanje podruma
privatna arhiva

Kako da sredite svoj podrum, da sve ima svoje mesto

facebook messenger viber
Ako živite u stambenoj zgradi ili vlastitoj kući i imate podrum, najverovatnije ga koristite za odlaganje suvišnih stvari... Vremenom postanu toliko pretrpani da se više ne snalazimo u tom haosu I svaki odlazak u podrum za nas prestavlja glavobolju.

Sa nekoliko praktičnih saveta vaš podrum možete dovesti u red:

Sređivanje podruma počinje od sklanjanja nepotrebnih stvari, sve ono što smo vremenom čuvali, a nikada vise nismo upotrebili. Stare školske knjige, sveske, stari nameštaj, odeća koju vise ne nosimo sve to možete razvrstati u ono što je za bacanje i ono što nije.

Ukoliko nemate problema sa budzetom vašem podrumu možete udahnuti malo svežine tako što ćete na pod postaviti pločice koju su otpornije, jeftinje, a samim tim i dobro rešenje protiv vlage.

Zatim okrečite zidove kako bi sama prostorija delovala urednije i prozračno.
privatna arhiva sređivanje podruma

Postavite police, razne kukice i vešalice raznih profila i dimenzija koje u specijalizovanim radnjama možete naći po pristupačnim cenama.

Sve one stvari koje su vam potrebne razvrstajte po kutijama i složite na police, a gumena creva (svako ima neko gumeno crevo u nekom kutku podruma) umotajte u kotur zavežite i obesite na zid.

Lako je dobiti pretrpani podrum za kratko vreme. Podrum se obično tretira kao ničija zemlja. Ovaj prostor nam retko kad služi za druženje sa gostima, osim ako podrum nije opremljen nekim ugodnim bar-pultom ili pretvoren u sobu za zabavu. Drugim rečima, ovaj deo doma nam obično služi za odlaganje svih onih stvari za koje više nemamo mesta na spratu.

Uredan, lep i pre svega funkcionalan podrum za većinu ljudi predstavlja nemoguću misiju. Šteta, jer upravo ovaj prostor, uz samo malo volje i kreativnosti, može postati još jedna velika soba koja se savršeno može iskoristiti i organizovati tako da u potpunosti isprati potrebe svih članova porodice.

Organizovan podrum može izgledati kao zastrašujući zadatak - posebno ako je prošlo dosta vremena od poslednjeg čišćenja - ali sa organizacionim savetima koje sa vama delimo u nastavku teksta, ponovo možete imati podrum ko iz bajke.