29
May
Uradi sam: Kako odvojiti kuhinju od dnevne sobe
Koncept kombinovanih prostora je poslednjih godina postao veoma popularan. Koliko god to bilo praktično jer samim tim štedite prostor i imate mogućnost da provodite više vremena sa svojim ukućanima, dok spremate ručak ili perete sudove, nekada možete poželeti da bar vizuelno odvojite kuhinju od dnevne sobe.

 Za ove ideje vam ne treba puno ulaganja, a većinu njih možete i sami da uradite.


Kupite zavese – Zavese su jedan od najjednostavnijih i najjeftinijih načina da odvojite kuhinju od dnevne sobe. Neće vam pomoći kada su mirisi u pitanju, ali hoće kada poželite malo privatnosti. Kada ih ne koristite jednostavno ih sklonite sa strane i vežite vrbcama i dobićete elegantan i sofisticiran izgled.

kuhinjazavese.jpg

 

 

 

Police – Još jedna ideja za koju nije potrebno mnogo ulaganja, police koje idu od poda do plafona su idealno rešenje. Možete ih ukrasiti knjigama, raznim dekorativnim predmetima, porodičnim fotografijama, a ukoliko ste ljubitelj vina možete kupiti ili sami napraviti police za vino koje idu od poda do plafona. Ukoliko ipak želite da imate pogled ka dnevnoj sobi onda izaberite neke niže komode ili police.

33.jpg

 

 

Trpezariski sto – Jedno od najjeftinijih rešenja jeste da jednostavno ubacite trpezarijski sto između kuhinje i dnevne sobe i tako ih smisleno razdvojite. Takođe možete postaviti visoki trpezarijski šank sa visokim stolicama ili ukoliko imate dovoljno prostora postavite kuhinjsko ostrvo koje zaista prostoru daje elegantan i moderan izgled, a uz to je i praktičan jer ga možete koristiti za jelo. Ili jednostavno ubacite trosed ili ugaonu garnituru između kuhinje i dnevne sobe tako da oni koji sede budu okrenuti leđima ka kuhinji.

 

 

 

 

 

 

 

 

Boje – Još jedan način da odvojite dnevnu sobu od kuhinje, a da ne zahteva prevelika ulaganja i da ga možete uradi sami jeste da ga vizuelno odvojite bojama. Korišćenjem različitih boja u dnevnoj sobi i kuhinji vizuelno blokirate spajanje ove dve prostorije.

zuto.jpg