15
Nov

Koliko je bitan poslovni prostor za uspešan biznis?

Kada pokrećete novi posao potrebno vam je pre svega da ste fokusirani na vaš posao, a ne da se brinete o stvarima poput: da li su plaćene komunalije, da li je prostor čist, da li prokišnjava, šta ću ako prostor za dva meseca postane isuviše mali i sl.

Kada se nalaze u prijatnom poslovnom prostoru, zaposleni su mnogo zadovoljniji, a samim tim i efektivniji. Različit sadržaj i komfor koji nudi poslovni prostor učiniće da zaposleni sa osmehom dolaze na posao. 


Šta je coworking poslovni prostor?

Coworking je po definiciji rad u zajedničkom poslovnom prostoru uz plaćanje određene naknade. Ovakav koncept se pokazao kao odlično rešenje za pojedince (frilenseri, konsultanti) i timove koji grade startape kojima je druga opcija da rade u svojim stanovima ili kućama ili pak da rade razdvojeno na udaljenim lokacijama. Pogledajte jedan takav coworking poslovni prostor koji ima apsolutno sve što vam je potrebno da budete produktivni, a nudi ga In Centar.


Kome je sve namenjen coworking prostor? 

Prvi odgovor koji se nameće, kao što smo malopre napomenuli su freelanseri i IT kompanije - no podaci sa tržišta Srbije pokazuju da su veoma zgodni i za arhitekte, pravnike i knjigovođe, prevodioce i sl.  Coworking poslovni prostor je pravi izbor za sve one koji razmenjuju mišljenja i ideje sa zaposlenima iz drugih industrija čime šire svoju mrežu kontakata, ostvaruju lične i poslovne uspehe kroz socijalizaciju, stiču viši nivo samopouzdanja kroz komunikaciju sa drugima i ne žele da brinu o struji, vodi, internetu ili čišćenju. U centru Zemuna nalazi se poslovni prostor sa predivnim pogledom i relax zonom koji vam nudi Nova Iskra Workspace.

Coworking prostor je dobar izbor i za one koji moraju strogo da vode računa o troškovima jer uvek unapred znate koliki su vam troškovi i lakše nego u drugim slučajevima možete da ga skalirate. Kada biste zakupili kancelariju za rad u bilo kom delu grada, rentiranje je samo jedna od stavki na koju biste morali da mislite. Troškovi struje? Troškovi čišćenja? A gde je tu internet? Na ovakve stvari u coworking prostorima ne morate ni da mislite. U mnogima od njih postoje i kuhinje koje nude besplatne kafe i određenu količinu grickalica koja je na raspolaganju stanovnicima prostora. Pogledajte obavezno i ovaj moderan poslovni prostor na Vračaru koji se prostire na čak 520m kvadratnih, a nudi ga We Share Space.

Postoje coworkig prostori koji su pet friendly. To suštinski znači da vaš kućni ljubimac više ne mora da bude sam kod kuće dok ste vi na poslu, možete ga povesti sa sobom - što je zaista velika prednost za sve one koji mnogo rade a imaju kućne ljubimce.


Coworking poslovni prostor - šansa za nove početke

Događaji koji se organizuju u coworking prostorima su veoma bitna stvar koja može pomoći u jačanju mreže kontakta i povećavanju baze znanja kao i uticaja. U većini slučajeva događaji su besplatni za sve stanovnike coworking prostora. Ono što se neretko dešava u zajedničkim radnim prostorima jeste da se uspostave saradnje između coworker-a iz različitih branši, tako da je vrlo verovatno da ćete ovde pronaći svoje buduće klijente i saradnike. Ukoliko se vaše poslovanje obavlja u Crnoj Gori ili želite da proširite poslovanje i na ovo tržište, pogledajte šta vam nudi Regus Business Centre koji ima poslovne prostore u skoro 900 gradova širom sveta.

Advokat

Kada imate neku novu ideju po pitanju edukacija, organizovanja radionica i sličnih stvari - coworking prostori su sjajno rešenje. Nude kompletnu opremu i logistiku - vaše je samo da se pozabavite suštinom vašeg posla.